Nieuws/Financieel
1028001
Financieel

KLM mag weer over Rusland vliegen

De dreigende sluiting van het Russische luchtruim voor luchtvaartmaatschappij KLM is van de baan. Deze zou zaterdag ingegaan zijn.

Dat meldt het Ministerie van Infrastructuur en Water vrijdagochtend aan de Telegraaf. KLM heeft weer toestemming gekregen om over Rusland vliegen, melden bronnen.

Russische vrachtvervoerder Airbridgecargo (ABC) heeft een voorlopig akkoord met KLM bereikt over het overdragen van landingsslots. Dat melden beiden vrijdagochtend aan De Telegraaf. „Dit akkoord stelt Airbridgecargo in staat om haar vluchten op Schiphol in de volgende weken te hervatten, in de omvang die ze eiste”, aldus de zegsvrouw van ABC.

„Details van de overeenkomst moeten nog worden uitgewerkt”, aldus de woordvoerder van ABC. „Beide luchtvaartmaatschappijen zullen in de toekomst samenwerken, teneinde dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.” KLM verwijst naar het ministerie van I en W voor meer details.

ABC verloor onlangs 10 landingsslots op Schiphol vanwege de krapte op de luchthaven en moet deels uitwijken naar Luik. De Russische overheid pikte dat niet. ABC is niet de enige die daar last van heeft. Ook Singapore Airlines en Emirates Cargo weken al uit naar België. De vrachtsector wil een totaaloplossing voor alle luchtvaartmaatschappijen.