Nieuws/Financieel
1029687776
Financieel

Fagron schikt kwestie voor dik 22 miljoen

Nazareth - Apothekerstoeleverancier Fagron heeft een geschil over de prijsstelling van farmaceutische producten definitief geschikt voor 22,3 miljoen dollar. De Amerikaanse justitie beschuldigde het bedrijf ervan verkeerde, flink opgekrikte prijzen te hanteren voor bepaalde stoffen.

In juni dit jaar meldde Fagron al dat er een principe-schikking was bereikt. Deze is nu definitief geworden. Het bedrijf had de principe-schikking al verwerkt in de cijfers over de eerste helft van dit jaar. De schikkingsovereenkomst vormt geen erkenning door Fagron van enige misstand, schuld of aansprakelijkheid van welke aard dan ook.

Fagron werd ervan beschuldigd dat dochterondernemingen in de Verenigde Staten een exorbitante prijsstelling hanteerden. Waar een bepaald product maar 160 dollar per gram koste, rekende de onderneming in een bepaald geval zo'n 3500 dollar per gram.

Met de schikking worden meerdere kwesties tegelijk opgelost. Volgens Fagron zijn alle lopende onderzoeken door de Amerikaanse justitie naar Fagron en dochterondernemingen gesloten. Er bestaat geen verdere blootstelling met bijbehorende kosten voor Fagron, aldus het bedrijf.