Nieuws/Financieel

Apple $900 miljard waard

De aandelenbeurzen in New York openden vrijdag met winst. Beleggers buigen zich over het tegenvallende banencijfer uit de VS. Apple werd bij opening beurs $900 miljard waard na een goed kwartaalbericht en een sterke vraag naar de nieuwe iPhone X die vanaf vrijdag in de winkel ligt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 23.529 punten. De brede S&P 500 was vlak op 2580 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6727 punten.

Voor opening werd bekend dat de werkgelegenheid in de VS in oktober met 261.000 banen is gegroeid. In september was nog sprake van een herziene stijging van de werkgelegenheid met slechts 18.000 banen als gevolg van het natuurgeweld dat de VS teisterde. Economen hadden in doorsnee voor oktober op meer banen gerekend.

Apple wist mede dankzij sterke verkopen van de iPhone 8 en 8 Plus het afgelopen kwartaal de eigen omzetverwachtingen te overtreffen. Ook is Apple positief gestemd over de lopende periode. Apple klom ruim 3 procent tot een nieuw recordniveau, waardoor de beurswaarde steeg tot bijna 900 miljard dollar.

De resultaten die koffieketen Starbucks naar buiten bracht, vielen juist minder goed bij beleggers, mede door tegenvallende groei in Azië. Ook verlaagde Starbucks zijn winstverwachting en verkocht het bedrijf zijn theemerk Tazo aan Unilever voor 384 miljoen dollar. Starbucks verloor 0,3 procent.

Lees meer over