Nieuws/Financieel
1032370
Financieel

Wall Street rustig richting feestdagen

De aandelenbeurzen op Wall Street sloten dinsdag vlak tot licht hoger. In aanloop naar de feestdagen was de handel rustig en lagen de volumes laag. Donderdag zijn de beurzen gesloten in verband met Thanksgiving. Beleggers vatten de jongste cijfers over de huizenmarkt dinsdag gunstig op en lieten zich niet afschrikken door een lager dan verwacht cijfer over het consumentenvertrouwen. Bouwbedrijven profiteerden.

De Dow-Jonesindex sloot vlak op 16.072,80 punten. De S&P 500-index eindigde eveneens vrijwel onveranderd ten opzichte van de slotstand van maandag op 1802,75 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij tot 4017,75 punten.

Onder meer de bouwers Lennar Corp en Pultegroup kregen tot 5,1 procent er bij. Kort voor de opening van de beurzen bleek dat de huizenprijzen in 20 grote Amerikaanse steden in september met 1 procent waren gestegen in vergelijking met een maand eerder. Op jaarbasis gingen de prijzen met 13,3 procent omhoog. Daarnaast werd bekend dat in oktober meer bouwvergunningen zijn aangevraagd dan in welke maand ook in de afgelopen vijf jaar.

Koopgolf

Ook Tiffany &Co was in trek bij beleggers met een winst van 8,7 procent. De Amerikaanse juweliersketen verhoogde de winstverwachting voor het gehele jaar na beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal.

Verder stonden ook kledingketens in de belangstelling, nadat Men's Wearhouse een bod had gedaan op concurrent Jos.A.Bank. Vorige maand waren de rollen nog omgedraaid en deed Jos.A.Bank een bod op zijn grotere branchegenoot, die de avances toen afwees. Men's Wearhouse kreeg er 7,5 procent bij en Jos.A.Bank steeg met ruim 11 procent.

Euro

Omdat na Thanksgiving met 'Black Friday' er traditioneel een koopgolf door de VS rolt, kijken beleggers de komende dagen extra goed naar retailfondsen.

De euro was dinsdag 1,3572 dollar waard, tegen 1,3557 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Lichte Amerikaanse olie was 0,2 procent goedkoper op 93,95 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 111,25 dollar.