Nieuws/Financieel
1032462
Financieel

'Kerstaankopen aantrekkelijker met bitcoin'

Kerstkoopjes doen in bitcoin, ook dat is mogelijk voor de Amerikaanse consument. Vrijdag is het weer Black Friday, de aftrap van het koopjesseizoen, waarbij winkelketens consumenten lokken met enorme kortingsacties. Onder kooplustige Amerikanen met bitcoin in hun portemonnee wordt de kerstkoorts ook aangewakkerd.

Naast Black Friday, waarbij consumenten al uren voordat winkels hun deuren openen al in de rij staan, is er nu een heuse Bitcoin Friday, waarbij speciale aanbiedingen voor bitcoinhouders gelden. Dat meldt CNN. In totaal hebben al 150 bedrijven toegezegd mee te doen aan Bitcoin Friday, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Toen was een bitcoin rond de $13 waard. Dat is inmiddels gestegen naar rond de $840, al schommelt de koers enorm.

Speciale aanbiedingen zijn simlockvrije telefoons van GSM Nation en vliegtuigtickets met korting van Cheapair.com. En voor degenen die de kerstdagen niet alleen willen doorbrengen is er ook goed nieuws: datingsite OKCupid heeft toegezegd ook met een speciale actie te komen.

Volgens Holmes Wilson, een van de organisatoren van Bitcoin Friday, zijn aankopen met bitcoin aantrekkelijker. De transactiekosten via bitcoin zijn aanzienlijk lager dan die van creditcards. In vergelijking met de ’gewone’ Black Friday aanbiedingen is een aanbieding via Bitcoin Friday 3 tot 5% goedkoper.

Leuk hoor, bitcoin, maar wat was het ook alweer?