Nieuws/Financieel
1032494
Financieel

Samenwerking TomTom in Noord-Amerika

TomTom gaat samenwerken met de Amerikaanse Total Traffic + Weather Network (TTWN). Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Samen willen de ondernemingen ,,de meest volledige verkeersdienst in Noord-Amerika'' gaan leveren.

Total Traffic + Weather Network levert onder meer informatie over verkeersopstoppingen, ongevallen en wegwerkzaamheden. TomTom beschikt eveneens over informatie over actuele verkeersstromen. De gecombineerde gegevens zullen ter beschikking worden gesteld aan verscheidene media, zoals radio, televisie en mobiele apparaten, aldus TomTom.

Een woordvoerder van TomTom liet desgevraagd aan AFN weten dat de onderneming geen financiële details over de samenwerking verstrekt. Het gaat volgens hem wel om een ,,belangrijk contract'' voor TomTom, waaraan geld wordt verdiend. De samenwerking, die direct ingaat, levert TomTom niet alleen financieel iets op, maar ook informatie die de onderneming zelf kan gebruiken.

TTWN, de grootste verkeersdienst van Noord-Amerika, betrok zijn informatie eerst van een andere aanbieder en gaat nu met TomTom in zee, lichtte de woordvoerder verder toe. TTWN verstrekt informatie aan meer dan 3000 radio- en 200 televisiezenders en daarnaast aan mobiele partners en andere klanten.