Nieuws/Financieel
1032618
Financieel

Hestya wil HES Beheer overnemen

HES Beheer wordt mogelijk overgenomen door Hestya Energy. Beide bedrijven houden momenteel exclusieve gesprekken, die mogelijk tot een bod leiden, zo maakte HES dinsdag bekend.

Hestya heeft al overeenstemming bereikt met diverse grootaandeelhouders van HES, die samen 58 procent van het bedrijf bezitten. Zij hebben besloten hun aandelen aan te bieden voor een prijs van 45 euro per aandeel. Dat zou een premie zijn van ongeveer 13 procent op de koers van het aandeel HES op 12 september, de laatste handelsdag voordat bekend werd gemaakt dat er gesprekken over een overname plaatsvinden.

Over de overeengekomen prijs heeft HES Beheer ,,nog geen mening'', zei een woordvoerster. Ze voegde eraan toe dat het bedrijf geen rol heeft gehad in de onderhandelingen die tot die prijs hebben geleid. ,,Het is goed om te weten dat de grootaandeelhouders dit redelijk vinden. Wij gaan daar nu verder over praten'', aldus de zegsvrouw. Het is volgens haar moeilijk in te schatten hoe lang de onderhandelingen gaan duren.

Boekenonderzoek

Hestya heeft tot 31 januari het exclusieve recht op onderhandelingen met HES. In die onderhandelingen moet de definitieve prijs nog worden bepaald. HES benadrukte dinsdag dat het nog niet zeker is of er daadwerkelijk een bod zal komen en onder welke voorwaarden dat zal gebeuren. Het in Amsterdam gevestigde Hestya start een boekenonderzoek bij HES en zal proberen de financiering voor een mogelijke overname te regelen.

HES Beheer, de beursgenoteerde houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke diensten in havens verlenen, gaf vorige maand aan gesprekken te voeren met een private-equitypartij over een mogelijke overname. Hestya is actief in tankopslag. Het bedrijf is eigendom van investeringsmaatschappij Riverstone.

De koers van HES Beheer zakte vanochtend met ruim 11%.