Nieuws/Financieel
1032808322
Financieel

KPN trekt nominatie Leroy als topvrouw in

Den Haag - KPN trekt de beoogde aanstelling van Dominique Leroy tot bestuursvoorzitter in. Volgens KPN is de duur van de procedures in België, waar ze door justitie wordt onderzocht vanwege een omstreden aandelenverkoop, "onduidelijk en onvoorspelbaar".

Leroy ligt in België onder vuur vanwege de aandelentransactie. Ze was tot voor kort hoofdverantwoordelijke bij branchegenoot Proximus in België en gaf op 25 juli de opdracht om haar aandelenpakket van Proximus ter waarde van 285.000 euro te verkopen per 1 augustus. De Belgische financiële waakhond FSMA en het Openbaar Ministerie doen onderzoek naar die transactie omdat er mogelijk sprake is van handel met voorkennis.

Volgens de raad van commissarissen van KPN is de onzekerheid die is ontstaan niet in het belang van de onderneming. President-commissaris Duco Sickinghe van KPN spreekt van een moeilijke beslissing, wijzend ook op de staat van dienst van de Belgische.

Leroy had bij KPN Maximo Ibarra op moeten volgen. Eind oktober zou het telecombedrijf beleggers bijpraten over de voorgenomen benoeming. Deze bijeenkomst gaat niet door.