Nieuws/Financieel
10334
Financieel

Heijmans blinkt op mat Damrak

De AEX sloot donderdag na een zeer rustige handelssessie 0,2% hoger op 457,4 punten. De witte raaf was bouwbedrijf Heijmans, dat de laatste weken juist hard onderuit ging.

Beleggingsadviseur Paul Springorum van Indexus constateerde een totaal gebrek aan handel op het Damrak. ,,Doordat Wall Street gesloten bleef en vrijdag slechts een halve dag open is, handelden beleggers nauwelijks. Ook al omdat er weinig richtinggevend nieuws was. Weliswaar waarschuwde de ECB dat de risico’s op de financiële markten zijn toegenomen, maar beleggers namen dit voor kennisgeving aan. "

Het aanhoudend positieve sentiment op met name Wall Street verbaast beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JP Morgan niet. „De VS hebben een super winstseizoen achter de rug. Bovendien wijzen de inkoopmanagersindices op een versnelling van de wereldwijde economische groei. En de plannen van Donald Trump om de belasting te verlagen en extra in infrastructuur te investeren, zijn positief. Voorts vraag ik me af of hij het handelsakkoord met onder meer China daadwerkelijk zal aanpassen. Trump heeft de Chinezen immers nodig als grootste opkoper van Amerikaans staatspapier. En de middenklasse ziet Chinese producten liever niet duurder worden."

Uitschieter was smallcapfonds Heijmans, dat met 9,1% herstelde na de recente neergang. Analist Joost van Beek (Theodoor Gilissen) noemt het aandeel een speelbal van speculanten. ,,Het bouwbedrijf zal voorlopig waarschijnlijk vaak in de top 5 van stijgers of dalers te zien zijn, zolang er niet meer duidelijkheid komt over onder meer het verliesproject N23."