Nieuws/Financieel
1035255
Financieel

Racalcico: hoger bod op Xeikon in verschiet

Er ligt een hoger bod op Xeikon in het verschiet. Dat stelt Recalcico Beheer, dat zich eerder verzette tegen de overname van Xeikon, na de aankondiging van Punch International dat het een bod wil uitbrengen op de nog niet door haar gehouden aandelen in het vastgoedbedrijf Accentis.

Punch International, grootaandeelhouder van Xeikon, nam eerder het belang van 44 procent dat Xeikon in Accentis hield over voor een prijs van 0,01 euro per aandeel. Vorige week meldde Punch dat het de overige aandelen Accentis met een premie van 25 procent van de beurs wil halen. Hieruit blijkt volgens Recalcico, het vehikel van de als activistisch bekendstaande belegger Frans Faas, dat de toenmalige bestuurders van Xeikon hun aandeel te goedkoop aan grootaandeelhouder Punch hebben verkocht.

Volgens Recalcico kan een hoger bod op Xeikon via twee wegen verlopen. Of Bencis en Gimv verhogen vrijwillig het bod, of aandeelhouders kunnen, bij een uitrookprocedure, de geboden prijs aanvechten.

Achter het net

Recalcico vraagt zich ook af of er in de overeenkomst tussen Punch en Bencis/GIMV over Xeikon sprake is van een 'claw-back'-regeling. Die kan de verkopende partij compensatie bieden als de koper voor overige aandelen een hogere prijs biedt. Recalcico wijst erop dat Xeikon momenteel eigen aandelen inkoopt, tegen een prijs die volgens het bedrijf gelijk is aan wat Punch krijgt bij de overname door Bencis en GIMV. Recalcico vreest dat Xeikon en Punch echter weten dat er uiteindelijk een hogere prijs te halen valt, waardoor beleggers achter het net zouden vissen.

Volgens Recalcico heeft Punch vooralsnog niet willen reageren op vragen over een mogelijke claw back.