Nieuws/Financieel
1036654
Financieel

Batenburg: operationele winst over heel 2013

Batenburg Techniek verwacht 2013 af te sluiten met een positief operationeel resultaat, exclusief enkele eenmalige posten. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht over het derde kwartaal. Daarin boekte de onderneming naar eigen zeggen een ,,bescheiden'' positief resultaat.

De marktomstandigheden in de utiliteitsbouw blijven volgens Batenburg ,,zeer uitdagend'', met een zeer lage investeringsbereidheid en aanhoudende prijsdruk. In de industrie en infrastructuur is de situatie volgens het bedrijf beter. Wel beïnvloeden daar enkele grote en langlopende projecten met lage marges het rendement.

De omzet in de eerste drie kwartalen ligt 3 procent hoger dan een jaar eerder. Op voortgezette basis is echter sprake van een daling met 1 procent. In het derde kwartaal bleef de omzet op voortgezette basis 16 procent achter bij die in dezelfde periode in 2012. Die daling is geheel toe te schrijven aan het installatiesegment; het handelssegment vertoonde een substantiële stijging van de omzet aldus Batenburg.