Nieuws/Financieel
1037279
Financieel

BinckBank koopt Fundcoach van SNS

BinckBank neemt Fundcoach over van SNS Bank. Dat meldde de online broker dinsdag.

Een woordvoerder van BinckBank wilde desgevraagd de overnamesom niet geven. Wel stelde hij dat de acquisitie van Fundcoach ,,voor ons effectiever is dan klanten één op één te acquireren. De prijs is vergelijkbaar met wat we per klant uitgeven aan marketing, en dat is 200 tot 300 euro'', zo wist hij. De naam Fundcoach blijft bestaan.

BinckBank betaalt Fundcoach uit bestaande middelen. Fundcoach zal vanaf 2015 bijdragen aan de winst van de onderneming, aldus de zegsman. De drie voltijdsbanen bij Fundcoach gaan over naar BinckBank.

Provisieverbod

Met de overname speelt BinckBank in op het provisieverbod dat vanaf 1 januari geldt en wordt het marktaandeel op het gebied van beleggingsfondsen uitgebreid. De aan BinckBank toevertrouwde middelen op dat gebied lopen door de transactie op tot meer dan 1 miljard euro.

Fundcoach heeft meer dan 30.000 klanten met een totaal aangehouden vermogen van ruim 600 miljoen euro. De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2014 afgerond, mits De Nederlandsche Bank geen bezwaar heeft.