Nieuws/Financieel
1038246
Financieel

Nikkei eindigt week in mineur

De effectenbeurs in Tokio is vrijdag met verlies gesloten in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. Een sterker dan verwachte groei van de Amerikaanse economie wakkerde de vrees aan dat het steunbeleid in de Verenigde Staten eerder dan gehoopt zal worden afgebouwd. Een flink herstel van de Chinese export kon het tij niet keren. Daarnaast werd gewacht op het officiële Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag naar buiten komt.

De Nikkei eindigde met een min van 1 procent op 14.086,80 punten. Elders in het Verre Oosten heerste ook een negatieve stemming op de beurzen. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,6 procent lager in de middaghandel. De Kospi in Seoul leverde 1 procent in en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,4 procent.

In China, waar de politieke leiders zaterdag beginnen aan een vierdaags congres over de economische hervormingsplannen voor de komende jaren, speelde de Shanghai Composite terrein kwijt. Uit cijfers van de Chinese douane bleek dat de export van het land in oktober met 5,6 procent is toegenomen, na de verrassende afname van 0,3 procent in september. Economen hadden gerekend op een exportgroei van 1,7 procent.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo