Nieuws/Financieel
1038273968
Financieel

Uber biedt helikoptervlucht aan in New York

Uber, het bedrijf achter de taxi-app, is vandaag gestart met het aanbieden van helikoptervluchten bij het vliegveld John F. Kennedy in New York aan al zijn gebruikers.

De vlucht naar het centrum van New York duurt circa 8 minuten. Uber-gebruikers betalen een bedrag van $200-$225 per persoon, inclusief een taxitrit naar de eindbestemming. Passagiers kunnen tijdens de vlucht een kleine koffer meenemen en krijgen vooraf nog een video met veiligheidsinstructies te zien.

De prijs van een helikoptervlucht bij Uber ligt rond de bedragen die de concurrentie rekent voor de diensten, maar deze partijen bieden geen transport op de grond aan.

Uber heeft in tweede kwartaal nog een megaverlies in de boeken gezet vooral door de vele investeringen die het bedrijf doet. Zo steekt het techbedrijf achter de bekende taxi-app veel geld in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Ook moest Uber dit keer veel kosten maken in verband met zijn beursgang in New York op 10 mei.

De beursgang van mei was geen succes. Op de eerste beursdag ging het aandeel meteen al hard omlaag. Beleggers leken nog niet heel erg overtuigd van de mooie beloften van het bedrijf dat Uber ooit goed zal zijn voor een flinke winstmarg