Nieuws/Financieel
1041303
Financieel

Bever Holding stopt samenwerking Nieuw Borg

Vastgoedonderneming Bever Holding beëindigd de gesprekken over een fusie met Nieuwe Borg Real Estate Group en ziet af van de voorgenomen samenwerking. Dat maakte Bever Holding dinsdag bekend en meldde ook dat het bedrijf mogelijk van de beurs wordt gehaald.

De onderneming zegt dat het besluit is genomen ,,naar aanleiding van de recente berichtgeving over Nieuwe Borg Real Estate Group in de media''. Bever noch Nieuwe Borg waren dinsdagavond bereikbaar voor commentaar.

Afgelopen week verschenen berichten dat de Bredase woningbouwvereniging Laurentius aangifte heeft gedaan tegen verscheidene partijen in verband met de mogelijke omkoping van een voormalige directeur van de vereniging. Daarbij zou ook Nieuwe Borg zijn betrokken. Laurentius zou voor tientallen miljoenen zijn opgelicht door onder meer Nieuwe Borg.

Volste vertrouwen

In een bericht op haar website spreekt Nieuwe Borg overigens alle ,,ongefundeerde'' aantijgingen tegen. De onderneming zegt zich hierin niet te herkennen en zegt een onderzoek ,,met het volste vertrouwen tegemoet'' te zien.

Bever meldde in augustus dat het een fusie wil aangaan met Nieuwe Borg Real Estate Group. De ondernemingen zouden worden samengevoegd, waarbij de aandeelhouders van Nieuwe Borg ook aandeelhouder zouden worden van Bever Holding. De schulden van Bever bij de huidige bankiers zouden worden ingelost en er zouden op termijn nieuwe aandeelhouders en financiers worden gevonden. De partijen moesten nog wel boekenonderzoek doen.

Beurs

Daarnaast liet Bever Holding dinsdag weten dat de grootaandeelhouders momenteel de mogelijkheid onderzoeken om de firma van de beurs te halen. Hierover zal mogelijk een voorstel worden voorgelegd aan de raad van commissarissen en uiteindelijk aan de aandeelhoudersvergadering.

Bever Holding sloot dinsdag op 1,80, dat is vrijwel gelijk aan de stand aan het begin van dit jaar.