Nieuws/Financieel
1041530
Financieel

'BinckBank moet de doelen herzien'

BinckBank kan met heldere strategische keuzes de waarde van zijn aandeel opkrikken. Dat stelde analist Albert Ploegh van ING dinsdag, in een rapport waarin hij zijn advies voor het aandeel verhoogde van hold naar buy.

Ploegh verwacht dat de resultaten van BinckBank hun dieptepunt hebben bereikt en dat de waardering voor het bedrijf ten opzichte van branchegenoten nu te groot is geworden. Ploegh hoopt nu dat er duidelijke keuzes zullen worden gemaakt over de koers van het bedrijf.

De analist wijst daarbij op de noodzaak om IT- en marketinguitgaven vooral te richten op Alex Vermogensbeheer en om na te denken over een mogelijk vertrek uit Frankrijk en Italië. Ook een verkoop van het belang in TOM moet volgens de analist worden overwogen.

Provisieverbod

Ploegh verwacht dat de sterke instroom van geld bij Alex op korte termijn aanhoudt. Dit onderdeel kan profiteren van het provisieverbod omdat beleggers met ruime middelen zich beter bewust worden van kosten en meer beleggingen in eigen hand zullen willen nemen. Alex zal zijn prestaties op langere termijn echter moeten verbeteren, vindt de analist.

ING stelde het koersdoel voor BinckBank bij van 7,50 euro naar 8,20 euro. Het aandeel sloot maandag op 6,87 euro.

KLik hier voor al het nieuws over de miljoenenclaims tegen binckbank.