Nieuws/Financieel
1041533
Financieel

Reesink voorziet omzetverdubbeling

Reesink verwacht dat de omzet vanwege overnames volgend jaar ruimschoots zal verdubbelen. Het is dan het eerste jaar dat de acquisities, die in 2013 werden aangekondigd, volledig worden meegerekend, zo meldde de onderneming dinsdag in een tussentijds handelsbericht.

Reesink kondigde half oktober de overname van Pon Material Handling Europe aan, terwijl rond diezelfde datum de overname van een deel van de activiteiten van Jans-VanGemeren Mechanisatie werd afgerond.

Een concrete verwachting voor het huidige boekjaar geeft de onderneming echter niet. Hoewel de markten waarin het bedrijf via de takken Green Equipment en Construction Equipment actief is positieve ontwikkelingen laten zien, worden ze ook getroffen door ,,terughoudendheid in investeringsbereidheid'', aldus Reesink. Het onderdeel Material Handling Equipment vertoont ook ,,uiteenlopende'' ontwikkelingen.

Belangrijk hoger

Reesink zag de geconsolideerde omzet over de eerste 9 maanden van het jaar 3 procent hoger uitkomen dan in dezelfde periode een jaar eerder. De autonome omzet was 4,3 miljoen euro lager. Het bedrijfsresultaat (ebitda) was licht hoger ten opzichte van dezelfde periode 2012. Op ebit-niveau was het resultaat gelijk aan vorig jaar, terwijl het nettoresultaat ,,belangrijk hoger'' was.

In de akkerbouw houdt de investeringsbereidheid volgens Reesink aan. In de veehouderij is nog steeds sprake van enige terughoudendheid, maar door de hoge melkprijs lijkt er een positieve tendens te ontstaan. Ook de loonwerkerssector kenmerkt zich door voorzichtigheid.

Bij Reesink Industries leidde de concentratie van de staalactiviteiten in Zutphen tot een resultaatverbetering. Die is volgens het bedrijf echter nog niet op het gewenste niveau, door achterblijvende volumes en marges. Ook bij Safety Centre International (SCI) bleef de omzet achter door de moeizame markt. Ook speelde de later dan verwachte invoering van een nieuwe lijn veiligheidsschoenen SCI parten.