Nieuws/Financieel
1041543
Financieel

Lloyds boekt groot verlies

De Britse bank Lloyds is in het derde kwartaal diep in het rood gedoken. De verkoop van bezittingen, belastingen, kosten voor erfenissen uit het verleden en andere eenmalige lasten zorgden onder de streep voor een verlies dat ruim drie keer groter was dan een jaar eerder.

Lloyds boekte in het derde kwartaal een verlies van 1,3 miljard pond (1,5 miljard euro). In het derde kwartaal van 2012 kwam de deels genationaliseerde bank nog 374 miljoen pond tekort. Over de eerste 9 maanden van dit jaar wist de bank een totale winst te boeken van 280 miljoen pond, tegen een verlies van ruim 1 miljard pond een jaar eerder.

De onderliggende winst verdubbelde afgelopen kwartaal wel bijna, tot 1,5 miljard pond. Dit kwam vooral doordat de voorzieningen voor slechte leningen met 47 procent krompen tot 670 miljoen pond. Lloyds nam wel een voorziening van 750 miljoen pond voor compensatie aan klanten die met onnodige verzekeringen werden opgezadeld.

De Britse bank Standard Chartered gaf dinsdag ook een update over het derde kwartaal. Daarin zag de bank de opbrengsten met een laag enkelcijferig percentage dalen, vooral door valuta-effecten in de voor de bank belangrijke Aziatische markten. In de eerste 9 maanden van dit jaar zag het concern de operationele winst licht stijgen. Concrete cijfers werden niet gepubliceerd.