Nieuws/Financieel
1041619
Financieel

Stichting besluit in november over prefs KPN

De Stichting Preferente Aandelen B van KPN verwacht in de eerste helft van november een besluit te nemen over het al dan niet afbreken van de beschermingswal die ze optrok rond KPN. Dat staat in een brief aan de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die de stichting maandag op haar website zette.

Met de uitgifte van preferente aandelen (prefs) stak de stichting eind augustus een stokje voor de voorgenomen overname van KPN door het Mexicaanse América Móvil, dat daarna zijn bod introk. De VEB stelde vervolgens van de stichting te willen weten of de beschermingsconstructie in stand blijft of niet.

De VEB wil ook weten aan welke voorwaarden moet zijn voldaan voordat de prefs ingetrokken kunnen worden en welke rol de stichting voor zich zelf ziet over een half jaar als de Mexicanen een nieuw bod mogen uitbrengen. Die vragen bleven maandag onbeantwoord. Directeur Jan Maarten Slagter van de VEB zei de brief intern nog niet te hebben besproken en derhalve dinsdag met een reactie te komen.

De stichting zegt in reactie op de vragen van de VEB met haar interventie (mede) het speelveld te hebben gecreëerd voor een geordend verloop van de onderhandelingen tussen KPN en América Móvil. Dat de bedrijven ,,in die onderhandelingen niet tot een eensluidende conclusie zijn gekomen, doet aan nut en noodzaak van de interventie niet af.''