Nieuws/Financieel
1041635
Financieel

Burger King boekt meer winst

Burger King heeft in het derde kwartaal aanzienlijk meer winst geboekt dan een jaar eerder. Dat meldde de internationale keten van fastfoodrestaurants maandag.

Burger King boekte vorig kwartaal een nettowinst van 68,2 miljoen dollar (49,5 miljoen euro), tegen 6,6 miljoen dollar een jaar eerder. De vergelijkbare omzet klom met bijna 1 procent. De totale omzet zakte met 40 procent, maar dit kwam vooral doordat een groot aantal restaurants werd uitbesteed een franchisehouders.

Burger King sneed afgelopen jaar stevig in de kosten, onder meer door de uitbesteding aan franchisehouders. Het bedrijf zag de vergelijkbare verkopen in de Verenigde Staten licht afnemen. In de andere regio's waar Burger King actief is namen de verkopen met 2 tot 4 procent toe.

De totale verkoopstijging van Burger King was vergelijkbaar met die van McDonalds, dat vorige week met cijfers kwam. De grootste fastfoodketen van de VS zei toen voor oktober gelijkblijvende verkopen te verwachten door stevige concurrentie en een zwak economisch herstel.