Nieuws/Financieel
1041636
Financieel

null

'Orange heeft interesse in KPN'

Het Franse telecomconcern Orange maakt zich op voor een verdere consolidatie van de Europese telecommarkt. Daarbij kijkt het bedrijf ook naar KPN. Dat meldt de Franse krant Le Journal du Dimanche.

Volgens de krant heeft bestuursvoorzitter Stéphane Richard laten weten de ontwikkelingen rond KPN scherp in de gaten te houden. Hij zou in dat verband al hebben gesproken met Carlos Slim, de eigenaar van América Móvil. Die Mexicaanse grootaandeelhouder van KPN zag eerder deze maand af van een voorgenomen bod op het Nederlandse telecombedrijf.

Orange zou ook de mogelijkheden bestuderen om samen te gaan met Deutsche Telekom. Orange is het voormalige France Telecom en is voor 27 procent nog in handen van de Franse overheid.

Consolidatieslag

Analist Tom Muller van zakenbank Theodoor Gillissen gaf in een reactie aan in de ,,komende 3 tot 5 jaar'' zeker een consolidatieslag in de Europese telecommarkt te verwachten. Hoe die zal verlopen is volgens hem echter nog niet aan te geven ,,De Duitsers, Fransen en Engelsen zullen allemaal het grootste willen zijn, daar zijn we nog wel even mee bezig. Dan is het ook nog de vraag hoe de Mexicanen daarop zullen reageren'', verwees hij naar América Móvil.

AMX had tot halverwege deze maand het voornemen 2,40 euro te bieden per aandeel KPN. Dat noteerde maandag rond 13.40 uur ruim 1 procent in de plus op 2,33 euro.