Nieuws/Financieel
1041841
Financieel

’Eind van eurocrisis niet nabij’

Hoewel de berichten over de Europese economieën in de afgelopen maanden per saldo op een verbetering wijzen, is de eurocrisis nog niet voorbij. Dit meent althans het leeuwendeel van de bezoekers van DFT. Ze maken zich vooral zorgen over de hoge schulden van de diverse lidstaten.

Slechts 16% van de ruim 2500 deelnemers aan de peiling op DFT meent dat de eurocrisis zo goed als voorbij is. Nog opmerkelijker is dat bijna niemand de ECB en in het bijzonder Mario Draghi de credits geeft. Dankzij de opmerking van de Italiaan dat hij alles zal doen om de euro te redden, zijn de zorgen over de zwakkere lidstaten immers aanzienlijk afgenomen. En daaruit voortvloeiend zijn de rentes fors teruggevallen.

Maar liefst de helft van de respondenten toont zich somber vanwege de hoge schuldenlast in vele Europese landen. Nog eens een derde toont zich vooral bezorgd over de zwakke consumentenbestedingen. De uitslag van de peiling staat in contrast tot de voorspellingen van veel vooraanstaande instituten dat de Europese economie de komende kwartalen enigszins zal aantrekken.