Nieuws/Financieel
1043650002
Financieel

Nederlandse bankrekening mogelijk duurder voor buitenlander

Amsterdam - Buitenlanders met een rekening in Nederland hebben mogelijk te kampen met extra kosten voor hun betaalrekening.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft laten weten dat het van de wet mag dat „hogere kosten voor het openen en onderhouden van de betaalrekening, bijvoorbeeld doordat eenklant woonachtig is in het buitenland, worden doorbelast aan de klant.” De AFM had dit uitgezocht naar aanleiding van vragen van Het Financieele Dagblad en NOS.

Bekijk ook:

Kaalslag bij ING

ING wil met ingang van 1 oktober dit jaar een toeslag gaan heffen bij buitenlandse rekeninghouders. Die moeten 1 euro per maand betalen bovenop de reguliere kosten die klanten al moeten betalen voor hun bankrekening.

Maatregel

Maar binnen het Europees Parlement rezen afgelopen vrijdag twijfels over de rechtmatigheid van de maatregel die de bank wil gaan nemen, omdat die niet alleen een belemmering vormt op het vrije kapitaal- en betalingsverkeer, maar ook in strijd zou zijn met het non-discriminatiebeginsel.

Naast ING overweegt ook ABN Amro buitenlandse rekeninghouders meer te laten betalen. Rabobank heeft nog geen plannen in die richting, aldus de krant.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd