Nieuws/Financieel
104408625
Financieel

Aandeelhouders NDC akkoord met overname door Mediahuis

Noordelijke kranten in Belgische handen.

Noordelijke kranten in Belgische handen.

Leeuwarden/Antwerpen - De overname van mediabedrijf NDC Mediagroep door branchegenoot Mediahuis, onder meer uitgever van De Telegraaf, is een flinke stap dichterbij gekomen. De aandeelhouders van NDC, FB Oranjewoud en JM Fonds, hebben met Mediahuis een principeakkoord bereikt over de deal.

Noordelijke kranten in Belgische handen.

Noordelijke kranten in Belgische handen.

Vorige week werd al duidelijk dat er gesprekken gaande waren tussen NDC, de uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en tientallen lokale nieuws- en weekbladen, en Mediahuis. Die laatste partij zetelt in Antwerpen en geeft naast De Telegraaf onder meer het Noordhollands Dagblad, NRC en De Standaard uit.

FB Oranjewoud en JM Fonds zien in Mediahuis ’de juiste strategische partner om NDC een duurzame toekomst te garanderen’. Door de overname moet NDC ’aan digitale en commerciële slagkracht winnen’, zo staat in een gezamenlijk persbericht.

Mediahuis deed de afgelopen jaren niet alleen overnames in Nederland, maar ook in Luxemburg en Ierland.

De overname van NDC moet nog wel worden goedgekeurd door mededingingswaakhond ACM, en ook de ondernemingsraad van NDC moet nog advies uitbrengen. FB Oranjewoud en JM Fonds krijgen allebei een commissaris in de nieuw te vormen rvc.