Nieuws/Financieel
1044437
Financieel

Verkoop woningen 30 procent omhoog

De verkoop van woningen is in september met 30 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het Kadaster registreerde 9289 verkochte woningen, tegen 7143 een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

Vergeleken met augustus is er sprake van een lichte daling van 6,9 procent.

Vooral hoekwoningen werden meer verkocht, met een stijging van 43 procent ten opzichte van september vorig jaar. Maar bij alle woningtypes is sprake van een plus in de verkoop, aldus het Kadaster. Bij appartementen is de stijging het minst groot (plus 18,4 procent).

Drenthe en Overijssel

Het aantal verkochte woningen steeg in alle provincies. In Drenthe is de stijging het grootst met een sprong van bijna 52 procent. In Overijssel (plus 11,9 procent) was de groei het minst groot.

Het Kadaster maakte ook bekend dat het aantal gedwongen huizenverkopen vorige maand op 85 is uitgekomen. Dat zijn 6 executieveilingen minder vergeleken met september vorig jaar.

Volgende week maandag maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend hoe de huizenprijzen zich vorige maand hebben ontwikkeld.