Nieuws/Financieel
1044487
Financieel

Flinke winstgroei bij Verizon

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon heeft een flinke winstgroei gerealiseerd in het derde kwartaal. Het concern maakte donderdag bekend onder meer te hebben geprofiteerd van een aanhoudend sterke vraag naar mobieletelefonieabonnementen, gebundelde kabeldiensten en dienstverlening aan het bedrijfsleven.

Verizon boekte een nettowinst van 5,6 miljard dollar (4,1 miljard euro), 30 procent meer dan de 4,3 miljard dollar van een jaar eerder. De winst per aandeel steeg met 39,3 procent tot 0,78 dollar. De omzet nam 4,4 procent toe tot 30,3 miljard dollar.

Anderhalve maand geleden ging Verizon akkoord met het uitkopen van partner Vodafone in het samenwerkingsverband Verizon Wireless voor 130 miljard dollar. Om die transactie deels te bekostigen haalde het Amerikaanse bedrijf 49 miljard dollar op met de verkoop van obligaties. Dat was de grootste uitgifte door een bedrijf ooit. Na afronding van de verkoop, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014, zijn alle inkomsten uit het onderdeel voor Verizon.

2,23 miljard dollar

Van de gerapporteerde winst van 5,6 miljard dollar van het afgelopen kwartaal kwam 2,23 miljard dollar toe aan Verizon. Van het restant is het merendeel voor Vodafone, dankzij het belang van 45 procent in Wireless.

In het derde kwartaal legde Wireless het bedrijf al geen windeieren. Zo verwelkomde Verizon Wireless 927.000 nieuwe abonnees en steeg de gemiddelde rekening per gebruiker met 7,1 procent tot ruim 155 dollar.