Nieuws/Financieel
1044584
Financieel

Lees hier de volledige KPN-verklaring América Móvil

América Móvil ziet af van de overname van KPN. Dat melden de Mexicanen woensdagavond aan de beursorganisatie in Mexico-Stad.

Klik hier voor het uitgebreide DFT-dossier over KPN

Het conglomeraat had een voorlopig bod van €2,40 op de overige aandelen van KPN gedaan. Het bezat al 29,8% van de KPN-aandelen. Afgelopen dagen concentreerden de onderhandelingen zich volgens betrokkenen op de prijs.

De vraagprijs van KPN lag te ver van het bod.

De gesprekken met de Mexicanen zijn gestruikeld op de weigering van KPN om verder te praten over voorwaarden als werkgelegenheid, strategie en investeringen zonder dat er een hoger bod lag, zo meldt América Móvil in een persbericht (LEES IN BIJLAGE)

Verder heeft de Stichting Preferente Aandelen B KPN met een uitgeoefende optie een beschermingswal opgeworpen tegen de Mexicanen. Met de stichting en het KPN-bestuur kon América Móvil geen overeenstemming bereiken, stelt het grootste mobiele telefoonbedrijf van Latijns-Amerika dat via KPN in Europa wilde doorgroeien. De stichting, die ruim 50% van de aandelen had,

América Móvil had de toestemming van toezichthouder AFM op zak om een bod uit te brengen. Volgens de Mexicanen is de stichting ten onrechte voor een bod gaan liggen. ,,De aandeelhouders zouden degenen moeten zijn geweest die hadden kunnen beslissen of het bod fair was.''

KPN kwam nabeurs met het bericht dat América Móvil weigerde om meer te bieden dan het openingsbod van €2,40 per aandeel.