Nieuws/Financieel
1044638
Financieel

Lichte omzetstijging voor Sligro

Sligro heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet licht zien toenemen. Het supermarkt- en groothandelsconcern liet donderdag weten in beide segmenten sterker te zijn gegroeid dan de markt. Sligro is wel bezorgd over het aanhoudend slechte economische klimaat dat ,,naar verwachting'' leidt tot een lagere omzet en dalende prijzen.

De omzet over de afgelopen drie maanden kwam in totaal uit op 620 miljoen euro, tegen 605 euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet over de eerste 9 maanden van 2013 bedroeg 1,84 miljard euro, bijna 2 procent meer dan in 2012.

In de groothandelstak ging de omzet in het derde kwartaal met 3,3 procent omhoog tot 411 miljoen euro. Exclusief de eerdere overname van Van Oers en de effecten van de veranderede regels voor tabaksaccijns was er echter sprake van een omzetdaling met 1,2 procent. Bij de supermarkten (food retail) steeg de omzet met 1,8 procent tot 209 miljoen euro.

De onderneming liet weten dat door het matige economische klimaat er ,,veel onzekerheid is wat betreft de consumentenbestedingen in het voor Sligro belangrijke vierde kwartaal''.