Nieuws/Financieel
1044644
Financieel

'Solide onderliggende groei Sligro'

Sligro heeft donderdag ,,solide onderliggende groeicijfers'' laten zien. Dat schrijven analisten van SNS Securities. De omzetcijfers van het supermarkt- en groothandelsconcern waren verder in lijn met verwachting, aldus SNS dat een buy-advies voor Sligro hanteert.

De onzekerheid wat betreft consumentenbestedingen in het vierde kwartaal zou ,,niet als een verrassing'' moeten komen, melden de analisten. Sligro maakte donderdag een omzetstijging bekend in het derde kwartaal tot 620 miljoen euro van 605 miljoen euro vorig jaar. De directie zei wel dat door het matige economische klimaat er veel onzekerheid is wat betreft de omzet in het vierde kwartaal.

Volgens Rabobank ligt de autonome omzetgroei van 3 procent die Sligro meldde, boven de verwachting van analisten.

Overgewaardeerd

ING vindt het aandeel Sligro overgewaardeerd en blijft bij zijn sell-advies. Volgens de bank zijn ook de gemiddelde verwachtingen van de markt voor de winst dit jaar en volgend jaar iets te hoog. ING wijst er onder meer op dat de groei in de supermarkttak van Sligro in het derde kwartaal aanmerkelijk lager lag dan in het tweede kwartaal. De gevolgen van prijsreducties die in september al merkbaar werden komen in het vierde kwartaal verder naar voren, denkt de bank.

Beleggers leken in de loop van de ochtendhandel ook te gaan twijfelen aan het concern. Na een flinke plus bij de opening, noteerde Sligro rond 9.10 uur 0,6 procent lager op 28,25 euro.