Nieuws/Financieel
1044649
Financieel

'Onregelmatige groei bij Core Labs'

Core Labs presenteerde woensdagavond derdekwartaalcijfers die beter waren dan verwacht, aldus ING. De bank zag wel een ,,onbalans in de verbetering van de resultaten per divisie.''

De omzet bij Reservoir Description steeg met 6 procent tot 131 miljoen dollar, maar de operationele marge daalde met 150 basispunten tot 28 procent, aldus ING. De omzet bij Production Enhancement nam met 18 procent toe tot 120 miljoen dollar ,,met een 38 procent hogere ebit en aanzienlijk hogere marges van 36 procent.'' Volgens ING is het goed nieuws dat de resultaten opgestuwd zijn door de introductie van nieuwe producten die gebaseerd zijn op de nieuwste technologieën.

Core Labs rekent voor het vierde kwartaal op een omzet van 278 a 281 miljoen dollar. ,,Een sterke prognose'', aldus ING dat zelf rekende op 273 miljoen dollar. ING heeft een hold-advies en verwacht een ,,positieve maar niet uitbundige'' koersreactie. Een deel van het goede nieuws is volgens de bank al in de koers verwerkt. Het koersdoel blijft 157 dollar. Rond half tien was er nog niet gehandeld in Core Labs, dat woensdag sloot op 134,45 dollar.