Nieuws/Financieel
1045122
Financieel

Vakbond en Grolsch gaan weer onderhandelen

Vakbond FNV Bondgenoten en de directie van bierbrouwer Grolsch in Enschede gaan dinsdagavond weer om de tafel zitten om te onderhandelen over een nieuwe cao. Dat heeft vakbondsbestuurder Erik de Vries gezegd.

Grolsch had de vakbond uitgenodigd om te komen praten. De staking die sinds dinsdagochtend bij het bedrijf gaande is, wordt vooralsnog voortgezet, aldus De Vries. Een woordvoerster van Grolsch bevestigde dat de partijen weer met elkaar gaan praten. Zij wilde verder geen inhoudelijke mededelingen doen.

Stakende productiemedewerkers legden dinsdag de brouwerij vrijwel geheel plat, nadat eerder distributiemedewerkers die de horeca bevoorraden, het werk hadden neergelegd. Grolsch zei dat ondanks de acties alle vrachtwagens voor de bevoorrading van klanten dinsdagochtend tijdig zijn uitgereden.

Loonbod

De actievoerende werknemers willen betere arbeidsvoorwaarden. Eerdere cao-onderhandelingen liepen vast, nadat het bedrijf een loonbod van 0,75 procent had gedaan. Tegelijkertijd vroeg het bedrijf de medewerkers om drie atv-dagen in te leveren in ruil voor een variabele beloning van 1,25 procent.

De bierproducent werd vorige week ook getroffen door stakingsacties. Niet eerder in de 400-jarige geschiedenis van de Twentse brouwer leidde een arbeidsconflict tot een staking.

Grolsch (circa 600 medewerkers) maakt sinds 2008 onderdeel uit van SAB Miller, een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld.