Nieuws/Financieel
1045228
Financieel

'Koers KPN boven bod AMX'

De koers van het aandeel KPN is dinsdag aan het begin van de middag stevig opgelopen, tot iets boven het voorgenomen bod van América Móvil. De Mexicanen willen 2,40 euro per aandeel betalen voor het Nederlandse telecomconcern.

Het is voor het eerst sinds het bekend worden van de interesse van AMX in KPN dat de koers boven de 2,40 euro per aandeel uitkomt. Dinsdag tussentijds werd het hoogste niveau sinds begin februari bereikt, op 2,50 euro per aandeel.

AMX en KPN voeren nog steeds gesprekken over het voorgenomen bod met een totale omvang van 7,2 miljard euro, hoewel beiden hebben aangegeven dat de uitkomst daarvan nog onduidelijk is. Naar verluidt is de biedprijs een stevig onderhandelingspunt, en zou het bestuur van KPN meer willen voor de onderneming dan 2,40 euro per aandeel. Een stijging van het bod met 0,05 euro per aandeel kost AMX circa 150 miljoen euro meer.

Mogelijke fout

Een handelaar gaf dinsdag tegen persbureau Reuters aan niet direct een aanleiding te zien voor de koerswinst, terwijl een analist in Londen wees op de hoge volumes. Ook werd gewezen op een mogelijke fout van een handelaar, ook wel een dikke vinger genoemd, waardoor wellicht onbedoeld transacties werden uitgevoerd.

Directeur Jan Maarten Slagter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) sprak in een tweet van een rare koerssprong van het telecomconcern. ,,Als er zo nieuws naar buiten komt over het bod, is er gelekt'', zo meldde hij op Twitter.

Woordvoerder

Een woordvoerder van KPN wilde geen commentaar geven op de koersstijging. AMX was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Dinsdag om 13.40 uur noteerde KPN 1,7 procent in de plus op 2,40 euro.