Nieuws/Financieel
1045285
Financieel

'Omzetgroei Ziggo ten koste van winst'

Ziggo heeft de omzet in het derde kwartaal naar verwachting weten op te voeren, maar dat is ten koste gegaan van de winstgevendheid. Door persbureau Bloomberg gepolste analisten gaan gemiddeld uit van een ebitda van 222 miljoen euro, 5 miljoen lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet schatten zij in op 391 miljoen euro, tegen 380 miljoen euro een jaar eerder. Ziggo publiceert de resultaten vrijdag.

Na het tweede kwartaal waarschuwde Ziggo zelf al dat de hoger dan verwachte investeringen die nodig zijn om klanten vast te kunnen houden, de resultaten dit jaar zullen drukken. Het bedrijf verlaagde zijn omzet-en winstverwachtingen, en gaat nu uit van een vlakke ebitda en een omzetgroei van 1 procent voor heel 2013.

Mobiele telefonie

Analist Emmanuel Carlier van ING verwacht dat beleggers zich vooral zullen richten op de concurrentiesituatie in Nederland, de effecten van de investeringen die Ziggo heeft gedaan en de uitrol van de mobiele dienstverlening van het bedrijf. Zelf voorziet hij dat Ziggo tussen nu en 2016 een marktaandeel van 4 procent zal opbouwen in mobiele telefonie.

Marktvorsers van Rabobank verwachten niet dat de resultaten het aandeel veel in beweging zullen zetten. Ziggo voelt nog altijd de sterke concurrentie van met name KPN, denken zij. Rabo wijst er verder op dat de overnamespeculaties met betrekking tot grootaandeelhouder Liberty Global, die een belang heeft van 28,5 procent, de laatste tijd wat naar de achtergrond zijn verdwenen.