Nieuws/Financieel
1045305
Financieel

Wegenerkranten niet langer in etalage

De Wegenerkranten staan niet langer te koop. Dat maakte moederbedrijf Mecom dinsdag bekend. Het Britse mediaconcern denkt op dit moment geen aantrekkelijke prijs te kunnen krijgen voor Wegener, en andere bedrijfsonderdelen waarvan het een verkoop overwoog.

Mecom verwacht binnenkort wel de verkoop van zijn Poolse activiteiten af te ronden. Ook sommige bedrijfsonderdelen in Denemarken worden nog verkocht, mits de potentiële kopers waarmee het bedrijf in gesprek is een aanvaardbare prijs op tafel leggen.

Voor de overblijvende activiteiten in Nederland en Denemarken ziet Mecom ,,op de middellange tot langere termijn'' een goed toekomstperspectief. Ook voor dit jaar is het bedrijf positiever gestemd dan eerder het geval was. Het voorziet nu een bedrijfsresultaat tussen de 70 en 80 miljoen euro. Halverwege het jaar lag de winstverwachting nog tussen de 50 en 60 miljoen euro.

Mecom

De verbeterde vooruitzichten zijn te danken aan kostenbesparingen en aan een stabilisatie van het tempo waarin de omzet uit advertenties in Nederland daalt. De economische vooruitzichten en het consumentenvertrouwen in Nederland blijven evenwel negatief, aldus Mecom.

In het derde kwartaal boekte Mecom een bedrijfsresultaat van 20,3 miljoen euro, 1,3 miljoen meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. De totale advertentieopbrengsten daalden met ongeveer een vijfde, in lijn met de afname die de eerste jaarhelft. De inkomsten uit de verkoop van bladen daalde met 4 procent, na een afname met 3 procent in de eerste 6 maanden van dit jaar.

Mecom maakte verder bekend dat topman Stephen Davidson nog deze maand opstapt. Hij werd in mei aangesteld om de strategische heroriëntatie van Mecom te leiden. Dat proces is volgens het bedrijf nu afgerond.