Nieuws/Financieel
1045365
Financieel

Flink meer omzet voor Eurostar

Eurostar, de hogesnelheidstrein tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk heeft in het derde kwartaal een sterke groei doorgemaakt. Zowel het aantal passagiers als de omzet steeg flink, maakte de vervoerder dinsdag bekend.

De omzet uit ticketverkoop steeg met 10 procent tot 207 miljoen pond (243 miljoen euro) vergeleken met 188 miljoen pond een jaar eerder. Het aantal reizigers nam met 5 procent toe tot 2,7 miljoen.

Ondanks de traditionele zomerluwte voor zakenreizen, steeg de omzet uit ticketverkoop voor zakenreizigers in het derde kwartaal met 14 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De markt voor vrijetijdsreizigers toonde zich even robuust met een omzetstijging van de ticketverkoop met 9 procent.

De nieuwe treinverbinding die deze zomer als test reed tussen Londen, Lyon en de Provence heeft aan de positieve resultaten bijgedragen, zegt Eurostar. Deze directe treinverbinding reed gedurende 8 weken. Het aantal reizen van Londen naar Lyon en de Provence steeg met 31 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.