Nieuws/Financieel
1045379
Financieel

Nikkei zet stijging voort

In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de beurs dinsdag met een kleine winst geëindigd in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street. De hoop dat de Amerikaanse politici snel een akkoord zullen bereiken om het schuldenplafond te verhogen en de sluiting van de overheidsdiensten op te heffen zorgde voor optimisme onder beleggers.

De Nikkei sloot 0,3 procent hoger op 14.441,54 punten. Het was de vijfde winstdag op rij voor de Japanse beurs. De Japanse exportbedrijven waren in trek doordat de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar dicht bij het laagste niveau in de afgelopen 2 weken bleef. Fuji Heavy Industries klom 0,8 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei zal de eigenaar van Subaru over de periode april-september een sterker dan verwachte winstgroei rapporteren.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten ook winsten zien. In Hongkong klom de Hang Seng-index na een lang weekeinde 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney won 1 procent en in Seoul steeg de Kospi eveneens 1 procent.