Nieuws/Financieel
1045973584
Financieel

Ease2Pay ziet brood in gebruik app bij elektrische auto’s en openbaar vervoer

ROTTERDAM (AFN) - Parkeer- en tankapp Ease2Pay is afgelopen jaar gegroeid, terwijl er veel minder gereden en getankt werd als gevolg van de coronacrisis.

Het beursgenoteerde bedrijf laat weten dat het aantal parkeerbetalingen met de app een derde hoger lag dan in 2019 en dat het aantal betalingen voor brandstof meer dan verdubbelde.

Topman Jan Borghuis ziet nieuwe mogelijkheden om de functionaliteit van de app uit te breiden. Zo ziet Ease2Pay wel brood in het regelen van betalingen voor het opladen van elektrische auto’s en voor het gebruik van openbaar vervoer. Het bedrijf benoemt nadrukkelijk de mogelijkheid van overnames en fusies om verder te groeien.

Voor die groei haalde Ease2Pay ook 1,3 miljoen euro op door nieuwe aandelen uit te geven aan een aantal bestaande investeerders. Daarvan wil het bedrijf ongeveer de helft gebruiken om een lening af te betalen, maar de rest kan uit worden gegeven aan bijvoorbeeld het uitbreiden van het aantal partners en het verkrijgen van een groter marktaandeel.