Nieuws/Financieel
1046020
Financieel

Ziekenboeg banken minder druk

Sinds het uitbreken van de crisis draaien de bankiers van de afdeling bijzonder beheer overuren. Door tegenvallende resultaten liggen vele duizenden ondernemingen in de ’ziekenboeg van de bank’. Oad, Holland Casino en Free Record Shop zijn bekende voorbeelden van bedrijven die weten hoe het er op deze ’intensive care’-afdeling aan toegaat.  

Hier probeert de bank samen met de ondernemer de patiënt weer gezond te maken. Dat duurt langer dan voor de crisis begon. En lang niet iedereen wordt genezen verklaard.

Om meteen maar even een misverstand uit de wereld te helpen: banken zijn niet strenger geworden voor bedrijven in nood, maar steken er juist extra tijd, geld én energie in om ze door de crisis heen te trekken. Dat zeggen de drie grootste Nederlandse banken, ING, ABN Amro en Rabobank. Sinds de crisis is de tijd dat bedrijven op de afdeling intensive care verblijven wel fors verlengd en zijn de kredietverliezen van banken door het dak gegaan.

Maar er gloort hoop: als eerste bank ziet ABN Amro na lange tijd de instroom van bedrijven in de ziekenboeg dalen ten opzichte van vorig jaar.

Lees het hele verhaal in De Financiële Telegraaf