Nieuws/Financieel
1046307
Financieel

Winstwaarschuwing Beter Bed

Beter Bed verwacht dat het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal lager zal uitvallen dan eerder voorzien. Dat maakte de beddenfabrikant vrijdag bekend. De lagere winst komt vooral door Duitsland, waar de opbrengsten in september tegenvielen. Bekijk ook de video's:BETERBED VANDAAG HARD ONDERUITen:MOOI WEER IS SLECHT NIEUWS VOOR BETERBED

Beter Bed rekent nu op een daling van het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal van ruim 40 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Eerder sprak het concern nog de verwachting uit dat het bedrijfsresultaat met 20 tot 30 procent zou afnemen. In het derde kwartaal van 2012 kwam het bedrijfsresultaat van Beter Bed uit op 6,3 miljoen euro.

,,Onze verwachting was een bedrijfsresultaat van rond de 4,7 miljoen euro voor het derde kwartaal. Dat wordt 3,7 miljoen euro'', zo lichtte financieel topman Bart Koops toe. Hij stelde dat de nettowinst van Beter Bed positief is. ,,We halen gewoon een nettowinst, de kosten zijn onder controle'', zo gaf hij aan.

Prijswapen

Volgens Koops is de koopbereidheid in Duitsland wel aanwezig, maar wordt er in bepaalde segmenten als meubels, matrassen en bedden, sieraden en boeken, minder verkocht. De exacte oorzaak daarvan is volgens de bestuurder niet helemaal duidelijk, maar vooralsnog ziet Beter Bed in die trend geen verbetering. ,,We gaan kijken wat we aan de marketingkant kunnen doen. Daar gaan we zwaarder op inzetten. Je moet klanten in beweging krijgen. We kunnen de marketingtool en het prijswapen inzetten. Dat hoeft overigens niet ten koste te gaan van de marges'', zo wist hij.

Wat betreft marktaandeel groeit Beter Bed in Duitsland, aldus Koops.

Beter Bed behaalde in de eerste helft van het jaar een bedrijfsresultaat (ebit) van 8,1 miljoen euro, zo meldde het eind augustus. De onderneming heeft al tijden last van het lage consumentenvertrouwen in Nederland, België en Spanje.