Nieuws/Financieel
1047781
Financieel

'Waarde opdracht Fugro 20-40 miljoen dollar'

De opdracht van Total die Fugro maandagochtend bekendmaakte heeft een waarde van 20 tot 40 miljoen dollar, schat Rabobank. De klus, die door de joint venture Seabed Geosolutions met CGG wordt uitgevoerd, behelst in eerste instantie 3D en 2D-onderzoeken gedurende 5 maanden. ,,Het project wordt uitgevoerd met behulp van een ROV, die deel uitmaakt van de ondermaats presterende divisie Subsea'', aldus de bank.

Rabo vindt de opdracht ,,goed nieuws'' voor Fugro. ,,Het schijnt dat de 2 OBN-crews het druk hebben en dat de marktacceptatie voor Ocean Bottom Nodes verbeterd.'' De bank zegt zich meer zorgen te maken over de 5 bemanningen die zich bezighouden met Ocean Bottom Cables (OBC). Dat is volgens Rabo een ,,relatief oude technologie'' die ook deel uitmaakt van de joint venture. De bank ziet ,,te veel bewegende delen'' en daarnaast is ook ,,de uitvoer niet zonder risico.''

Rabo heeft een hold-advies en een koersdoel van 48 euro. Om 9.06 uur noteerde Fugro 1,4 procent lager op 44,29 euro, terwijl de AEX op dat moment 0,9 procent daalde.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo