Nieuws/Financieel
1048340
Financieel

Habas Investments vraagt faillissement aan

Habas Investments, de Israëlische grootaandeelhouder van NSI, heeft faillissement aangevraagd. Dat meldde de Israëlische website Globes.

De aanvraagt volgt op het afketsen van gesprekken met Duet Asset Management over de overname van het belang van circa 15 procent van Habas in NSI. Volgens Globes zullen de curatoren van Habas op zoek gaan naar een mogelijke nieuwe investeerder voor NSI.

Vorige maand meldde een Israëlische krant nog dat er zich al een nieuwe kandidaat had gemeld voor de overname van het belang, in de persoon van Israel Levy.

Problemen

Habas verkeert al maanden in financiële problemen en heeft al diverse overnamepogingen zien mislukken. De onzekerheid rond de grootaandeelhouder heeft druk gezet op de koers van NSI, aangezien gevreesd wordt dat zonder een partij die het belang van Habas direct wil overnemen de beurswaarde van de Nederlandse vastgoedonderneming nog verder onderuit zal gaan.

NSI, voorheen Nieuwe Steen, is een beleggingsfonds dat investeert in kantoren en winkels in Nederland en België. Het aandeel NSI maakt deel uit van de MidKap-index van de Amsterdamse effectenbeurs. Daar stond het vrijdag 0,3 procent in de min op 5,13 euro. Begin januari was het aandeel nog bijna 7 euro waard.