Nieuws/Financieel
1053397995
Financieel

Strijd tegen klimaatverandering levert Arcadis meer omzet op

AMSTERDAM (ANP) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft het derde kwartaal van het jaar meer omzet behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf zegt onder meer te profiteren van projecten van bedrijven en instellingen om klimaatverandering tegen te gaan.

Volgens topman Peter Oosterveer wordt Arcadis bijvoorbeeld gevraagd voor projecten op het gebied van energietransitie of het verduurzamen van bezittingen zoals bedrijfspanden. Verder werkt Arcadis mee aan slimme mobiliteitsoplossingen en vergroening van plaatsen en gebieden. Omdat er steeds meer vraag is naar verduurzaming, ziet Arcadis de toekomst voor het bedrijf dan ook positief in.

Werk op de plank

Arcadis sloot het derde kwartaal af met een netto-omzet van 636 miljoen euro. Dat was 5 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat, de winst voor belasting rente, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill, daalde met 7 procent tot 86 miljoen euro. Volgens Arcadis heeft de daling van de winstmarge onder ander te maken met de maatregelen die tegen corona zijn genomen.

"Goede zaken gedaan"

Dit vindt DFT-verslaggever Yteke de Jong:

„Arcadis heeft goede zaken gedaan in het afgelopen kwartaal. Er is dankzij de klimaatproblematiek en energietransitie volop werk, naast klussen als het opknappen van de kades in Amsterdam. Het bedrijfsresultaat daalde echter in het afgelopen kwartaal, maar dit heeft volgens Arcadis te maken met de terugkeer naar de normale bedrijfsvoering na corona. Het ingenieursconcern zit echter nog in de maag met architectendochter RKTLCallison, waarvan de verliezen een fikse deuk betekenen in de resultaten.”

Volg Yteke de Jong via Twitter.

Arcadis heeft naar eigen zeggen nog voor 2,1 miljard euro aan werk op de plank liggen, wat neerkomt op tien maanden aan werk. Daarmee zit het orderboek op jaarbasis ruim 3 procent voller.