Nieuws/Financieel
1056630
Financieel

Ajax naar rechter over crisisheffing

Voetbalclub Ajax stapt naar de rechter om de crisisheffing op inkomens van meer dan 150.000 euro aan te vechten. Dat maakte financieel directeur Jeroen Slop donderdag bekend in een toelichting op de cijfers die Ajax, de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland, eerder op de dag naar buiten bracht.

De crisisheffing kostte Ajax over 2012 ongeveer 3 miljoen euro, waarvan de helft in de actuele jaarcijfers over 2012-2013 is meegenomen. De maatregel zou eenmalig zijn, maar wordt nu ook doorgevoerd voor 2013. ,,Daar zijn wij het absoluut niet mee eens. Als je geen Champions League speelt is dat een bedrag waardoor je als club in de min kunt komen. Voetbalclubs worden onevenredig hard getroffen omdat ons kapitaal op het veld staat'', aldus Slop op de website van de club.

Ajax volgt daarmee het voorbeeld van Feyenoord. Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord zei woensdag dat een gang naar de rechter over de crisisheffing onvermijdelijk is om de rechtmatigheid van deze maatregel te laten toetsen.