Nieuws/Financieel
1056715
Financieel

Citigroup schikt met Freddie Mac

Citigroup schikt met hypotheekinstelling Freddie Mac voor 395 miljoen dollar in een zaak rond slechte hypotheken. Het gaat om 3,7 miljoen leningen die tussen 2000 en 2012 door Citigroup aan Freddie Mac werden doorverkocht. Daarvan zou een deel ,,subprime'' zijn geweest en geleid hebben tot flinke problemen bij de hypotheekfinancieringsinstelling.

Eerder schikte Citigroup al met Freddie Mac's branchegenoot Fannie Mae voor een bedrag van bijna 1 miljard dollar voor zaken in dezelfde periode. Fannie Mae en Freddie Mac, die op het hoogtepunt van de financiële crisis in de VS door de overheid op de been werden gehouden met ruim 180 miljard dollar aan steun, houden banken verantwoordelijk voor de verliezen die zij leden op de slechte hypotheken die aan hen werden verkocht.

Citigroup hoopt met de schikking een nieuwe stap te hebben gezet om het hoofdstuk rond de subprimehypotheken af te sluiten, zo liet een woordvoerder weten. Branchegenoten gingen de bank al voor. Bank of America betaalde Fannie Mae begin dit jaar 11,6 miljard dollar om claims te schikken.