Nieuws/Financieel
1056799
Financieel

'DSM al vergevorderd bij verkoop caprolactam'

DSM is al redelijke vergevorderd in het verkoopproces van de volledige caprolactam-activiteiten van de onderneming. Dat meldde donderdag persbureau Bloomberg dat zich baseert op bronnen rond de onderneming. Het biedingsproces zou al in de tweede ronde zitten, waarbij meerdere gegadigden gedetailleerde biedingen uitbrengen.

DSM had al eerder zelf aangekondigd dat het opties onderzoek voor de divisie die zich bezighoudt met de verkoop van de stof aan derde partijen. Sinds afgelopen zomer circuleren er berichten dat het bedrijf overweegt om de hele divisie van de hand te doen.

DSM is wereldwijd een van de belangrijkste producenten van caprolactam, dat gebruikt wordt in onder meer plastic, tapijten en auto's. DSM gebruikt de stof, die valt onder het cluster Polymer Intermediates, zelf ook voor andere producten, zoals nylon.

De verkoop zou passen in het al bijna afgeronde beleid van topman Feike Sijbesma om DSM om te vormen van een bulkchemiebedrijf tot vooral een specialist op het gebied van voedingsingrediënten en -toevoegingen en speciaalchemie.