Nieuws/Financieel
1057879
Financieel

'Extra druk op businessmodel BinckBank'

Met de lancering van de nieuwe onlinebroker DeGiro komt er weer een concurrent bij die met fors lagere tarieven de strijd aangaat met BinckBank. Dat kan negatieve gevolgen hebben voor het businessmodel van de beleggersbank, dat de laatste jaren toch al onder druk staat, aldus analist Lemer Salah van SNS Securities maandag.

Concurrentie op prijs is niks nieuws voor BinckBank, benadrukt Salah. ,,Er zijn al meer partijen die ver onder de prijs zitten die BinckBank zelf als bodem heeft aangegeven'', zei Salah. Wat DeGiro volgens hem onderscheidt van de rest, is dat de oprichters zelf van BinckBank afkomstig zijn en dat bedrijf dus van binnenuit kennen.

De doelgroepen van de twee brokers komen volgens Salah niet helemaal overeen. De Giro richt zich vooralsnog op kleinere beleggers, BinckBank meer op handelaren die met grote volumes werken. Maar een nieuwe partij die stunt met tarieven is hoe dan ook slecht nieuws voor BinckBank, meent de marktvorser.

Scherpere tarieven

BinckBank wilde maandag tegen RTLZ niet aangeven of het meegaat met de tariefsverlaging, maar zei dat de broker ,,altijd'' een voorstander is geweest van scherpere tarieven. ,,Op dit moment gaan we het eerst eens goed bekijken. Het daagt ons ook uit'', aldus directeur Guido van Aubel.

SNS heeft een accumulate-advies en een koersdoel van 7,20 euro. Maandag om 10.44 uur koerste het aandeel 3,4 procent lager op 6,92 euro.