Nieuws/Financieel
1057901
Financieel

'Akkoord Aegon met stichting positief'

Het akkoord dat Aegon met Stichting Koersplandewegkwijt heeft gesloten is positief voor de verzekeraar. Dat stelt SNS Securities maandag in een reactie. Of er mogelijk nog additionele claims komen, op basis van het huidige akkoord met de stichting, blijft echter de grote vraag. ,,Dat is dan ook een klein negatief puntje'', aldus analist Lemer Salah.

De SNS-analist wijst er op dat Aegon balanstechnisch al een akkoord had voorzien. Hij wijst daarbij op een provisie van 25 miljoen euro die het verzekeringsbedrijf in het tweede kwartaal al nam. Maar wat daar eventueel nog bovenop komt, blijft dus ,,een vraagteken''. ,,Het zou kunnen dat het Aegon honderden miljoenen euro's gaat kosten. Iets wat me overigens sterk lijkt. Zo zijn er inmiddels polishouders overleden, en heeft een aantal een vervangende polis gekregen''.

De stichting meldde afgelopen weekend dat Aegon nu met terugwerkende kracht de waarde van de circa 30.000 polissen die tussen 1989 en 1998 werden afgesloten gaat berekenen. In totaal verkocht de verzekeraar ongeveer 700.000 Koersplanpolissen.