Nieuws/Financieel
1058746
Financieel

Jongereninitiatief loopt achter op schema

Uitzendorganisatie Randstad en ambassadeur jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk lopen achter op hun schema om in vijf weken tijd 10.000 jongeren aan een baan te helpen. De teller staat na drie weken op 5396, terwijl een week geleden al een tussenstand van 4114 jongeren werd gemeld. Dat maakte Randstad donderdag bekend.

,,We zouden eigenlijk elke week voor 2000 jongeren werk moeten vinden. Dan hadden we nu na drie weken op een tussenstand van 6000 gezeten'', zegt een woordvoerster. Zij benadrukt niettemin dat Randstad er van alles aan zal doen om de doelstelling alsnog te halen. ,,We gaan ervoor, maar de marktomstandigheden zijn wel moeilijk. We hebben natuurlijk werkgevers nodig om de jongeren te kunnen plaatsen.''

Komende weken zal er opnieuw een campagnebus door het land rijden om het plan om de jeugdwerkloosheid aan te pakken onder de aandacht te brengen. ,,Iedere jongere die we kunnen helpen is er één. Het is heel belangrijk dat jongeren aan het begin van hun carriere werkervaring kunnen opdoen'', aldus de zegsvrouw.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd