Nieuws/Financieel
1060201
Financieel

'Grote order Lufthansa naar Boeing én Airbus'

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zal een grote order voor 50 vliegtuigen voor de lange afstand verdelen tussen Boeing en Airbus. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van ingewijden. In totaal valt zo'n 14 miljard dollar (10,5 miljard euro) te verdelen tussen de twee fabrikanten.

Lufthansa had eerder aangekondigd één leverancier te zullen kiezen, maar zal nu exemplaren van zowel de nieuwste Boeing 777 als de Airbus A350-900 bestellen om zijn vloot te verjongen en uit te breiden. De Amerikaanse vliegtuigbouwer krijgt wel de grootste hap van de koek, aldus een van de bronnen die Bloomberg citeert. Zelf liet Lufthansa weten dat nog geen definitief besluit is genomen.

De order zou de grootste zijn uit de geschiedenis van Lufthansa. In mei bestelde de Duitse onderneming al 108 vliegtuigen voor de korte tot middellange afstand, hoofdzakelijk A320's. Daarmee was volgens de prijslijsten een totaalbedrag van 12,4 miljard dollar gemoeid. Luchtvaartmaatschappijen krijgen doorgaans echter korting op de catalogusprijs.