Nieuws/Financieel
1060356
Financieel

Almunia:binnen enkele weken beslissing Google

De Europese Commissie neemt binnenkort een beslissing in het onderzoek naar de zoekmachine Google. Europees commissaris Joaquin Almunia zei vrijdag dat binnen enkele weken bekend zal zijn of de nieuwe compromisvoorstellen die Google eerder deze maand heeft gedaan voldoende zijn om de Commissie tevreden te stellen. ,,Wij zitten nu in de beslissende weken'', aldus Almunia, die sprak in de marge van een bijeenkomst in Florence.

Google deed recent nieuwe voorstellen aan de Commissie wat betreft de ordening van de presentatie van zijn zoekresultaten. De EU doet al ruim 3 jaar onderzoek naar Google, die in zijn resultaten eigen diensten als Google Maps zou bevoordelen ten opzichte van de concurrentie. Google werkt mee en heeft al meerdere keren aanpassingen voorgesteld om een flinke boete te voorkomen.

Almunia liet weten dat de EU kan beslissen om de voorstellen van Google te accepteren of om juist over te gaan tot een formele klacht tegen het bedrijf, waarna een ,,negatieve beslissing'' waarschijnlijk is.